Review E-mail funnel kit van Prowinst voor e-mail marketing
21 mei 2023 
5 min. leestijd

Review E-mail funnel kit van Prowinst voor e-mail marketing

Introductie review E-mail funnel kit van Prowinst

Op Mijnleervermogen.nl promoot ik ook producten en diensten die ik zelf gebruik. Over producten en diensten die ik zelf gebruik schrijf ik reviews, zodat jij deze informatie kunt gebruiken om te beslissen of je het product of de dienst ook wilt kopen en gebruiken.

In dit blog schrijf ik een review over de E-mail funnel kit van Ernst-Jan Buijs van Prowinst.

Dit product kost eenmalig € 47,- exclusief BTW.

De belofte van Prowinst

In deze review beoordeel ik of de belofte van Prowinst wordt waargemaakt. Prowinst zegt het volgende over de E-mail funnel kit:

 1. Klik en klare templates
 2. Vol automatische e-mail funnel
 3. Meteen implementeren
 4. In slechts een paar uurtjes in plaats van in een paar weken
 5. Technische kennis niet nodig
 6. Het volgen van een cursus is ook niet nodig
 7. Templates van complete e-mail automatiseringen waar ondernemers normaal meer dan €1.000,- voor betalen om ze te laten bouwen
 8. Geen beginnersfouten
 9. Stap voor stap videobegeleiding
 10. Kunnen hergebruiken van automatiseringen

Toegang tot

 • #1 - Kern funnel E-mail Templates
 • #2 - Extra “Pro” Automatisering Templates
 • #3 – Software Kickstart (MailBlue)
 • #4 – Testen en lanceren

Toegang tot bonussen

 • Bonus #1 – Next Level Nieuwsbrief Tactieken
 • Bonus #2 – Tags & Links Management
 • Bonus #3 – Funnel Pages Kit

Uitgangspunten voor mijn review

 1. Ik was al begonnen met het maken van een automatisering met MailBlue (ActiveCampaign) en toen ik merkte dat ik ging zoeken naar informatie, filmpjes ging kijken om de automatisering te kunnen maken besloot ik de E-mail funnel kit te kopen om te ontdekken welke voordelen het mij biedt. Ik geef hiermee geen waardeoordeel over de aangeboden informatie of filmpjes van MailBlue. Helemaal niet. Als ik een vraag stel aan de helpdesk van MailBlue dan krijg ik snel en goed antwoord. Ze bieden goede handleidingen en instructievideo’s aan. Ik wil gewoon graag zelf ervaren hoe de E-mail funnel kit werkt, zodat ik er een review over kan schrijven.
 2. Ik gebruik Phoenix software (gebaseerd op WordPress) van IMU en in Phoenix heb ik het mogelijk gemaakt voor bezoekers om na het delen van hun naam en e-mail adres mijn gratis e-book “Wat is affiliate marketing?” te downloaden. Ik heb daarvoor een opt-in formulier ingericht in Phoenix. Het e-book wordt beschikbaar via mijn website als de bezoeker zijn of haar naam en e-mail adres heeft ingevuld in het opt-in formulier.
 3. Ik heb al een MailBlue account, maar heb daarmee nog weinig gedaan. Ik heb alleen een Lijst aangemaakt waarop de e-mail adressen worden verzameld die ik krijg van bezoekers wanneer ze mijn gratis e-book downloaden en zich inschrijven voor de nieuwsbrief.
 4. Nu ben ik zover dat ik bezoekers die mijn e-book hebben gedownload en zich hebben ingeschreven voor de nieuwsbrief automatisch een welkomst e-mail wil sturen. Ik ga ontdekken of en hoe makkelijk dit kan met de E-mail funnel kit van Prowinst.

Review onboarding E-mail funnel kit

prowinst-ernst-jan-buijs

Meteen toegang

Na het betalen van het product ontving ik meteen 2 e-mails. Eén e-mail met inloggegevens en een e-mail met de factuur. De inloggegevens geven toegang tot Learndash via WordPress.

Je komt binnen op het dashboard van Prowinst. Hier worden een aantal trainingen aangeboden door Prowinst. Ik dacht even dat ik een aantal extra gratis trainingen had gekregen, maar ik had hiertoe geen toegang.  Om toegang te krijgen tot de extra trainingen wordt logischerwijs verwezen naar het upgraden van je membership.


Dashboard e-mail funnel kit van prowinst


Ik heb toegang gekregen tot de E-mail funnel kit en tot Next-Level nieuwsbrieven.

Review belofte Prowinst

Ernst-Jan Buijs heeft veel tijd en energie gestoken in het maken van content voor jou als geïnteresseerde in e-mail marketing waarin hij stap voor stap uitlegt hoe je hiermee aan de slag kunt gaan. Onderstaand beschrijf ik of en hoe ik vind dat Ernst-Jan zijn belofte waarmaakt.

- Klik en klare templates:

Klopt. Dit wordt geleverd.

- Vol automatische e-mail funnel:

Klopt ook. Templates hiervoor worden ook geleverd inclusief uitleg over de voordelen wanneer je dit gebruikt.

- Meteen implementeren:

Eens. Aan de hand van de uitleg kun je meteen starten met de implementatie. Of dat kan zonder beginnersfouten zoals Ernst-Jan beloofd durf ik niet te zeggen. Mijn indruk is dat je aan de hand van zijn stappen foutloos kunt werken en ook dat die kans waarschijnlijk groter is wanneer je al enige kaas hebt gegeten van e-mail marketing. En al een helder beeld hebt bij je (commerciële) doelen. Met je eigen doelen als referentie is het makkelijker om de juiste keuzes te maken tijdens de implementatie.

- In slechts een paar uurtjes in plaats van in een paar weken:

Het gebruiken van Ernst-Jans templates zal je zeker heel veel tijd besparen. Of dat uit te drukken is in een paar uurtjes versus weken kan ik niet goed beoordelen. Maar nogmaals: Ik ben ervan overtuigd dat het gebruiken van deze e-mail kit een grote tijdsbesparing oplevert. En tijd is geld.

- Technische kennis niet nodig:

Eens. Technische kennis is niet nodig. Wel affiniteit met het gebruiken van software. Enigszins autodidact zijn en wat durf hebben om het te doen is wel handig.

- Het volgen van een cursus is ook niet nodig:

Eens. Alle aangeboden content door Ernst-Jan is waardevol en is naar mijn mening van voldoende kwaliteit om een e-mail funnel te kunnen implementeren en meer.

- Templates van complete e-mail automatiseringen waar ondernemers normaal meer dan €1.000,- voor betalen om ze te laten bouwen:

Hier ben ik van overtuigd. Wanneer je het bouwen van e-mail funnels uitbesteedt dan zal je dat veel geld kosten.

- Geen beginnersfouten:

De meeste beginnersfouten zul je zeker voorkomen.

- Stap voor stap videobegeleiding:

Klopt.

- Kunnen hergebruiken van automatiseringen:

Niet kunnen beoordelen, maar ik neem het aan voor waar.

Review inhoud E-mail funnel kit

Bij het openen van het E-mail funnel kit dashboard worden twee tegels zichtbaar:

E-mail Funnel Kit Automations met:

 • Module 1 – starten met Active Campaign (MailBlue)
 • Module 2 – Kern Funnel Automations
 • Module 3 – Testen & Opstarten
 • Module 4 – Next-Level Automations

E-mail Funnel Kit Funnel Pages

 1. Starten met Thrive
 2. Templates
 3. Aanpassingen maken

Next-Level nieuwsbrieven

Bij het openen van Next-Level Nieuwsbrieven wordt zichtbaar dat ik beschik over de modules:

 • Tactiek 1 – Pre-Sales Pages
 • Tactiek 2 – Antwoord & Ontvang
 • Tactiek 3 – Actie gebaseerde follow-up
 • Tactiek 4 – Start (mini)serie
 • Tactiek 5 – Channel Stack (Messenger)
 • Tactiek 6 – Slimme surveys

Eindoordeel

Ernst-Jan biedt veel waarde voor slechts € 47,- exclusief BTW. Krijg je waar voor je geld? Ja zeker. Als ik eerlijk ben vind ik de salespage van Ernst-Jan niet zo overzichtelijk. Ik moest goed lezen om te ontdekken of het volledige aanbod op deze pagina terugkomt in de inhoud van de E-mail funnel kit. Dit is het geval. Mijn indruk is dat Ernst-Jan de content op zijn salespage en de content in de E-mail funnel kit niet steeds 100% synchroniseert. Ik vind dat dat ook niet hoeft. Hij levert waarvoor je hebt betaald.

Ik was op zoek naar een makkelijke oplossing en korte flow voor een automatisering, ook wel autoresponder, voor wanneer iemand zich inschrijft voor mijn gratis e-book. Dit heb ik niet gevonden in de E-mail funnel kit. Ernst-Jan biedt namelijk meteen veel meer mogelijkheden dan alleen een autoresponder. Daar ben ik heel blij mee. Zijn E-mail funnel kit geeft veel inspiratie waardoor ik al aan het nadenken ben over de volgende e-mail marketing stappen. Welke producten en diensten wil ik aanbieden en hoe kan ik e-mail marketing inzetten om daarmee succesvol te worden.

Raak jij ook geïnspireerd door de E-mail Funnel Kit van Prowinst?

Reactie plaatsen