Veel gestelde vragen over affiliate marketing

Waarom is het e-book 'Wat is affiliate marketing?' gratis?

Het e-book is gratis te downloaden om een zo groot mogelijk publiek te bereiken. Dit geldt ook voor de nieuwsbrief die je vervolgens krijgt waarmee waardevolle affiliate marketing tips worden gedeeld.

Kan ik me weer uitschrijven voor de nieuwsbrief?

Dat kan te allen tijde via de uitschrijflink onderaan de nieuwsbrief.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij een affiliate of publisher producten of diensten van een adverteerder (bedrijf of ondernemer) promoot en commissie ontvangt van de adverteerder als de vooraf afgesproken actie, meestal een verkoop via de website van de affiliate of publisher aan een klant, gerealiseerd wordt.

Is affiliate marketing hetzelfde als online marketing?

Nee, dat is niet hetzelfde. Affiliate marketing is wel een vorm van online marketing.

Moet ik een website hebben voor affiliate marketing?

Wanneer jij je wilt profileren als professional, (startend) ondernemer, blogger etc. dan is het hebben van een website voor affiliate marketing zeker een goed idee. Het kan ook zonder. Mijnleervermogen.nl deelt graag hoe je zonder website ook aan de slag kunt met affiliate marketing.

Is het belangrijk dat ik verstand heb van SEO om een affiliate website te maken en beheren?

SEO is een vak apart. En kennis van SEO is best belangrijk als je succesvol wilt worden met je affiliate website, hoog wilt scoren in Google.

Hoe schrijf ik goede SEO teksten?

Een goede SEO tekst schrijven kun je leren. Je kunt blogs van experts lezen over het schrijven van blogs of een cursus doen. Informatie over het schrijven van goede SEO teksten kun je ook vinden op YouTube.

Is dit een affiliate marketing website?

Ja. Naast dat ik heel graag mijn kennis over affiliate marketing overdraag aan anderen ben ik ook affiliate of publisher.